0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Niels Hougaard/Hougaard Niels, Jyllands-Posten
Foto: Niels Hougaard/Hougaard Niels, Jyllands-Posten

Sproget kan afsløre forbrydere

En gerningsmands sproglige vaner kan være næsten lige så afslørende som en dna-analyse. I USA har man i mange år indkredset forbrydere ved hjælp af såkaldt retslingvistik. Nu vil en dansk sprogforsker opbygge feltet i Danmark og hjælpe dansk politi med at opklare forbrydelser.

FOR ABONNENTER

I marts 2004 bliver den 48-årige amerikanske kvinde Charlene Hummert fundet myrdet i sin bil ved et supermarked i Pennsylvania. Tidligere har både hun og hendes mand modtaget trusselsbreve fra en mand, der påstår, at han spillede i et band i begyndelsen af 1980’erne og i den forbindelse tilbragte en nat med Charlene Hummert. Hun sladrede til musikerens kæreste, som forlod ham og fik en abort, stod der i brevet. Da de fandt sammen igen, kunne hun ikke længere få børn. Og nu vil han hævne sig.

Trods brevet er Charlene Hummerts mand hovedmistænkt i sagen. Mens han sidder varetægtsfængslet, modtager politiet et brev fra en mand, der tilstår mordet og også påstår at have haft en affære med Charlene Hummert. »I killed Charlene Hummert, not her husband«, står der. Manden indrømmer også fire andre mord på unavngivne kvinder.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

For abonnenter

Annonce