Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ivan Riordan Boll
Foto: Ivan Riordan Boll

2450 Sydhavn: Sydhavnens lorterende er også en guldkyst

Lorterenden og Guldkysten. Grimt og smukt. Ingen husleje, ingen el, intet vand. Mænd, der ligner kamphunde og kamphunde, der lyder som Grizzlybjørne. Mænd, der råber og drikker. Naboer, der lader dem gøre det, for det gør de også selv. Lavt til loftet og højt til himlen.

FOR ABONNENTER

Kongen af Lorterenden hedder Noller. Han holder til ved den lille købmand i haveforeningen Musikbyen i Sydhavnen. Han har med sikkerhed gjort 42 af det modsatte køn gravide. Sandsynligvis flere. Noller er en labrador. Ingen mennesker i Lorterenden har lyst til at få taget billeder af sig selv. Noller har ikke noget i mod det, men han er som nævnt også en levemand.

Der findes vel et par tusind hunde i Sydhavnen, der har noget Noller i sig, og Noller er en elsket hund. Men mange af dem, der sidder og drikker øl under parasollerne holder også af frisk luft, tjald, øl og brændevin. Nogle ville være hjemløse, hvis de ikke boede her. Stemmerne er rustne, kinderne bulnede, tænderne er dårlige og furerne i deres ansigter er så dybe, at man kan stå på langrend i dem.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden