0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tessa Ormenyi/AP
Foto: Tessa Ormenyi/AP

Voldtægtsoffer: Alt inde i mig blev stille. Jeg har stadig ikke ord for den følelse

En ung kvindes beretning om en voldtægt på Stanford University har udløst et ramaskrig i USA. Aldrig før har man set eller hørt så indgående - og hårrejsende - en beskrivelse af et seksuelt overgreb.

FOR ABONNENTER

»Den 17. januar 2015 var en stille lørdag aften. Jeg sad derhjemme. Min far lavede noget mad, og jeg sad ved middagsbordet sammen med min yngre søster, der var på besøg i weekenden. Jeg arbejdede fuldtid, og det nærmede sig min sengetid. Jeg planlagde at blive hjemme, se noget tv og læse, mens min søster gik til fest med sine venner. Så besluttede jeg at tage med, fordi det var min eneste aften med hende, og fordi jeg ikke havde noget bedre at lave, så hvorfor ikke. Der var denne her dumme fest ti minutter fra mit hus. Jeg ville tage med, danse som et fjols, og gøre min lillesøster forlegen. På vejen derhen jokede jeg med, at de bachelorstuderende fyre nok ville have bøjler på. Min søster drillede mig, fordi jeg havde taget en beige cardigan på til et frat party (studenterfest, red.), lige som en bibliotekar. Jeg kaldte mig selv ’ big mama’, fordi jeg vidste, at jeg ville være den ældste der. Jeg lavede fjollede ansigter, lod mine skuldre falde ned og drak spiritus - for hurtigt – fordi jeg ikke havde indset, at min alkoholtolerance var blevet væsentligt lavere, siden jeg selv gik på universitetet«.

Sådan indleder en i dag 23-årig kvinde det åbne brev, hun under domsafsigelsen i en af de mest opsigtsvækkende voldtægtssager i nyere tid i USA, læste op – direkte henvendt til sin overgrebsmand.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce