0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
 IVAN RIORDAN BOLL
Foto: IVAN RIORDAN BOLL

Amager Bakke reddes - i første omgang

Import af affald skal redde økonomien i det nye store forbrændingsanlæg Amager Bakke. Om den løsning kan bære ud over 2020, er højst uklart.

FOR ABONNENTER

Der er for lidt affald til forbrænding i København og omegn til at få økonomien bag det nye store forbrændingsanlæg Amager Bakke til at hænge sammen. En fortrolig analyse fastslår, at anlægget mangler 100 millioner kroner om året mange år frem i tiden, hvis der ikke gribes ind. Flere politikere i de fem kommuner bag værket tvivler dog på, at en økonomisk redningsplan, som i aften vedtages endeligt i de to sidste kommuner, er tilstrækkeligt til at redde økonomien på længere sigt.

Planen bygger på at åbne for import af affald fra udlandet for at holde tilstrækkeligt gang i de nye ovne. Amager Bakke ventes at stå klar midt i 2017.

Import af affald var udelukket i den oprindelige aftale fra 2012 mellem de fem kommuner. Beslutningen om at bygge et nyt anlæg med kapacitet til at brænde 560.000 tons affald om året kom efter et større politisk slagsmål om, hvor meget affald de fem kommuner skal have brændt i fremtiden.

Københavns Kommune tøvede længe med at sige ja til det store projekt, netop fordi man forventede, at det stigende fokus på genanvendelse ville betyde, at der blev mindre affald til forbrænding. Den eksisterende aftale mellem kommunerne begrænser derfor udnyttelsen af ovnene i forhold til deres kapacitet.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden