0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
 LARS SKREE
Foto: LARS SKREE

Armadillo. Ved den fremskudte base Armadillo I Helmand, Afghanistan, kæmpede danske soldater i over to år mod lokale opiumsbaroner, stridende klaner og Taleban. Med den prisbelønnede dokumentarfilm ’Armadillo’ fik danskerne for første gang indblik i de hårde kampe. Danskerne trak sig tilbage fra basen, og området er nu igen kontrolleret af Taleban. Arkivfoto: Lars Skree

Jagten på den robuste kriger

Tænk positivt, soldat! Siden Vietnam er krig blevet opfattet som traumatiserende, men nu skal træning skabe en stærk og robust psyke hos soldaten, så han kan modstå krigens traumer. Samtidig håber generaler og psykologer, at det kan stoppe lavinen af selvmord og PTSD-diagnoser blandt veteraner fra krigene mod Taleban, al-Qaeda og IS. Den positive psykologi har meldt sig til tjeneste i et gigantisk psykologisk eksperiment.

FOR ABONNENTER

Situationen var alvorlig. Flodbølgen af traumatiserede veteraner fra krigene i Irak og Afghanistan væltede i 2007-8 ind over den amerikanske hær.

Selvmordsraten blandt veteraner var den højeste i 28 år, en fremskrivning af antallet af tidligere udsendte med PTSD viste tal på måske 150.000 invaliderede soldater.

GÆLDER KUN I DAG: Få fuld digital adgang resten af året for kun 136 kr.

Køb nu

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden