0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Morten Langkilde
Foto: Morten Langkilde

Kasernestormerne ramte et lammet folketing

Plankeværket blev væltet og Christiania blev oprettet i efteråret 1971 midt under et dramatisk politisk magtskifte, hvor et handlingslammet Christiansborg måtte vente 14 dage på de afgørende stemmer fra Færøerne. Det var stemmer, der sendte Jens Otto Krag (S) i Statsministeriet. I første omgang ville Krags forsvarsminister, Kjeld Olesen, rydde fristaden. Men han fattede sympati for projektet og fik overbevist sin chef om at give Christiania det blå stempel som socialt eksperiment.

FOR ABONNENTER

Han havde intet hørt om sagen. Kendte ikke en sjæl i den større forsamling alternative unge mennesker, som notatet handlede om. Budskabet var, at der var opstået knas på den rømmede Bådsmandsstrædes Kaserne, få hundrede meter fra Christiansborg.

Kjeld Olesen (S) var ny mand i det, der skulle blive Jens Otto Krags (S) sidste regering. Statsministeren havde som udgangspunkt udstyret ham med forsvarsministerens klassiske opgave: at bakse et nyt forsvarsforlig på plads.

GÆLDER KUN I DAG: Få fuld digital adgang resten af året for kun 136 kr.

Køb nu

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden