0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Renata Brito/AP
Foto: Renata Brito/AP

Rios fattige får ikke den lovede ’sociale arv’

Da Rio de Janeiro vandt værtskabet for de olympiske lege, lovede arrangørerne at holde budgetterne i ro og efterlade en varig »social arv« til byens borgere. I aften rundes legene af.

FOR ABONNENTER

Godt 150 meter fra indgangen til Den Olympiske Park i Rio de Janeiro står en nyopført hvid mur. Muren vender ud til den trafikerede hovedvej Avenida Salvador Allende, der fragter atleter, fans og frivillige frem og tilbage mellem udøvernes hoteller og de mange sportsarenaer i den olympiske park.

Nu har muren udviklet sig til en skamstøtte over et OL, der ifølge kritikerne har ofret de fattiges rettigheder på sportens alter og haft store konsekvenser for byen. I legenes første dage kunne man på muren læse en kritik af de haste- og undtagelseslove, som bystyret har gennemtrumfet i forberedelserne til OL for at gøre plads til de mange nye bebyggelser i Rio – men som også har tvunget tusinder af borgere ud af deres hjem.

’Ærede dommere. Vær venlige at sikre, at vores love ikke bare bliver en balkon, et sted for forretninger eller et marionetteater’, havde nogen skrevet med sort spraymaling.

’Vi kræver lige rettigheder for alle. Og privilegier for børn’.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden