0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jan Dagø
Foto: Jan Dagø

Kapitel 2: Tunesersagen

»I dag har vi jo langt flere erfaringer med Muhammed-tegningerne. Dengang havde vi ikke forudset, at en genoptrykning af tegningerne ville ændre så meget. Men det gjorde det. Vi kunne se, at al-Qaeda reagerede helt anerledes på genoptrykningen end på den oprindelige publicering af tegningerne«

FOR ABONNENTER

Kære læser,

Politiken valgte søndag at bringe manuskriptet til bogen 'Syv år for PET' skrevet af Politiken-journalist Morten Skjoldager som et særtillæg.

Vi gjorde det ikke for at overtage bogmanuskriptet fra forlaget People’s Press. Vi gjorde det, fordi vi mener, at fogedforbuddet mod bogen satte grundlæggende principper for pressefriheden på spil: forlags og mediers ret til at trykke en tekst uden først at skulle have den godkendt af myndigheder eller andre magtinstanser.

Fogedforbuddet blev nedlagt alene på bogens bagsidetekst, der delvist oversolgte produktet. Efterretningstjenesten gjorde sig dermed til publicistisk kontrolinstans uden at dokumentere sin mistanke. Hvis vi ikke reagerer på det, kommer vi i en situation, hvor vi fremadrettet har en efterretningstjeneste, der på et løst grundlag kan gøre krav på at gennemlæse mediers journalistik inden offentliggørelse. Hvad enten den så udkommer på bog eller i en anden form. Det har vi et andet ord for, nemlig censur.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden