0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Andre Penner/AP Photo/AP
Foto: Andre Penner/AP Photo/AP

Kokain, vold og bold - på bustur med Brasiliens hårdeste hooligans

Den brasilianske fodboldklub Corinthians mest hardcore tilhængere kalder sig for ’Høgene’. De er til stoffer, vold – og svenske piger. Politikens korrespondent i Brasilien steg om bord i Høgenes bus, da de skulle til fodbold på udebane.

FOR ABONNENTER

Fodboldklubben Corinthians ligger i São Paulo, i bydelen São Jorge, der er opkaldt efter skytshelgenen Sankt Jørgen og stærkt præget af klubben. På klubbens område er der restauranter, barer, banker, frisørsaloner, bibliotek, træningscenter, svømmehal, kapel, en megastore på 400 kvadratmeter og den gamle arena Alfredo Schürig, hvor førsteholdet tidligere trænede. På femte sal i komplekset har den nye klubformand, Mário Gobbi, sit kontor. Han tilhører en ny generation af ledere, der i 2007 gennemførte en revolution og skilte sig af med forretningsmanden Alberto Dualib, som på det tidspunkt havde styret klubben i mere end et årti. I dag er Corinthians en demokratisk klub, som blandt andet offentliggør sine regnskaber på nettet.

Gobbi, der er politikommissær til hverdag, er en stor mand med dobbelthage, og han kigger gerne sine gæster direkte i øjnene. Et foto på væggen over hans skrivebord viser ham, mens han iført jakkesæt løber på en fodboldbane med udstrakte arme og råber som en vanvittig. Billedet er taget efter slutfløjtet i kampen mod Chelsea i Yokohama i december 2012. For anden gang havde Corinthians vundet den titel, der er mest værdsat i brasiliansk fodbold – de havde besejret Champions League-mestrene i finalen om Fifa’s verdensmesterskab for klubhold. Da jeg fortæller, at titlen ikke vurderes lige så højt i Europa, bliver politimanden vred.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden