0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Kranierne på øen

Kapitel 2: I jagten på de forsvundne dommedagskasser sejler skattejægerholdet ud til et par ubeboede øer vest for Sisimiut. De ved, at folkene bag den hemmelige operation har været her i 1952 - og spørgsmålet er, om det var her, de skjulte skatten. Mens de undersøger området, dukker resterne af et dødt menneske op.

FOR ABONNENTER

Påhængsmotoren skar en V-formet hale efter vores lille båd, mens vi buldrede vestpå mod det ukendte. Christine Løventoft, leder af Sisimiut Museum, og Christian Kreutzmann, hendes assistent, havde sluttet sig til eftersøgningen og kastet historisk viden, sejlkundskaber og en båd i vores medbragte pulje af uvidenhed.

Sammen skulle vi lede efter skatten på to ubeboede øer vest for byen. De danskere, som gemte den, havde lavet landmålinger her i 1952, da de skjulte alle mikrofilmene, og teorien var, at de muligvis havde gemt de to kasser herude i forbindelse med det.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts