Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Kranierne på øen

Kapitel 2: I jagten på de forsvundne dommedagskasser sejler skattejægerholdet ud til et par ubeboede øer vest for Sisimiut. De ved, at folkene bag den hemmelige operation har været her i 1952 - og spørgsmålet er, om det var her, de skjulte skatten. Mens de undersøger området, dukker resterne af et dødt menneske op.

FOR ABONNENTER

Påhængsmotoren skar en V-formet hale efter vores lille båd, mens vi buldrede vestpå mod det ukendte. Christine Løventoft, leder af Sisimiut Museum, og Christian Kreutzmann, hendes assistent, havde sluttet sig til eftersøgningen og kastet historisk viden, sejlkundskaber og en båd i vores medbragte pulje af uvidenhed.

Sammen skulle vi lede efter skatten på to ubeboede øer vest for byen. De danskere, som gemte den, havde lavet landmålinger her i 1952, da de skjulte alle mikrofilmene, og teorien var, at de muligvis havde gemt de to kasser herude i forbindelse med det.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden