0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Stephan Bach
Foto: Stephan Bach

Sidste hyldest til livet

For mange danskere leverede Hilmer Hassig, Henrik Hall og Jens Unmack soundtracket til 90’erne med deres gruppe Love Shop. Om en uge udkommer bogen ’Himmelflugt og højdeskræk’, om bandets dramatiske historie. Vi bringer et forkortet, redigeret uddrag.

FOR ABONNENTER

Love Shop havde været på pause siden 2004, hvor den dårlige stemning bandmedlemmerne imellem gjorde det umuligt at fortsætte. Især forholdet mellem sanger og sangskriver Jens Unmack og hans gamle ven, guitaristen og produceren Hilmer Hassig var til sidst blevet iskoldt. Og de to fik aldrig talt sammen igen. I november 2008 omkom Hassig i en trafikulykke, og de to efterfølgende mindekoncerter på Vega i februar 2009 var første gang i mange år, at Jens Unmack og Henrik Hall spillede som Love Shop. Her begyndte ideen om at genrejse Love Shop at tage form, samtidig med at døden igen spøgte i kulissen.

Koncerterne på Vega satte et fint punktum for en vigtig kunstners liv. Og samtidig levede de op til formålet om at samle penge ind til Hilmers døtre. Pension og forsikringer og den slags lå slet ikke til Hilmer Hassig. »Jeg tror ikke på sådan noget. Jeg dør jo bare, når jeg dør«, havde han altid tørt konstateret. Men en form for livsforsikring havde han så alligevel. Det aftryk, han havde sat gennem sin musik, blev nu transformeret til en sum penge, pigerne kunne få efter de udsolgte koncerter.

For Jens Unmack og Henrik Hall var det nogle specielle aftener med stærkt modsatrettede følelser. Jens havde mistet en ven – men en ven, som det i virkeligheden var mange år siden, han reelt havde haft. Samtidig havde han mistet sin vigtigste samarbejdspartner i musikken.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts