0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Roald Als
Foto: Roald Als

De diskrete politiske pengeklubber

Pengeindsamlingsklubber, der er lukkede for offentligheden, og hvor erhvervsfolk kan netværke og møde landets toppolitikere, genererer i dag millioner af kroner til flere af landets mest indflydelsesrige partier. Er det et demokratisk problem, at man kan købe sig til adgang til vores toppolitikere? Grundfos-direktør kalder klubberne for »et sygdomstegn«. Vi bringer kapitlet ’I logens tegn’ fra Carl Emil Arnfred og Chris Kjærs Jessen bog ’Skjulte penge’, der udkommer 1. juni.

FOR ABONNENTER

Det er fredag den 26. august 2011. Medlemmerne af Den Liberale Erhvervsklub er til morgenmøde i Klampenborg hos Fritz Schur, der i mange år har været formand for klubben. Cirka 40 erhvervsledere kigger op mod finansminister Claus Hjort Frederiksen, som befinder sig i Schurs højloftede spisestue indrettet med klassiske portrætmalerier, brokadesofaer og blomsterdekorationer.

Som traditionen foreskriver i Den Liberale Erhvervsklub, byder Schur på morgenmad. Den er som på et femstjernet hotel, bordene er dækket med elegant porcelæn, og hvidklædte tjenere sørger for, at gæsterne ikke mangler noget.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts