0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Daniel Hjorth
Foto: Daniel Hjorth

Hobbitten, Guf og de andre syrerockere

Det begyndte som en vittighed. Men sidste år tog syrerockbandet Spids Nøgenhat fusen på de fleste – og ikke mindst sig selv – da de udgav deres andet album på 12 år og fik mere succes, end de nogensinde havde drømt om dengang i øvelokalet, da de fandt på det sjove bandnavn.

FOR ABONNENTER

Foran Café Svejk i Smallegade på Frederiksberg holder Hobbittens nye trehjulede scooter parkeret. Den er kommuneorange og har et åbent lad bagpå, hvor der lige akkurat kan være en forstærker og en guitar. Og Hobbitten er så glad for den, at han efter at have købt den i Tyskland for nylig tog hele turen fra Flensborg hjem til København ad de små veje på tre hjul.

Hobbitten holder ikke kun til i Hobbittrup. Han hedder også Henrik Klitgård, og så spiller han guitar i Spids Nøgenhat. Det danske syrerockband, der stod bag en af sidste musikårs store overraskelser, da de udgav deres bare andet album på 12 år, og på sangen om at flygte til Udkantsdanmark for at ryge den fede i fred gjorde omkvædet »Lollaaaaand, Lolland-Falster« til gangbar dansksproget rocklyrik anno 2013.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu