Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

Han er de dødes advokat

I denne weekend er der krimimesse i Horsens, og i mange af nutidens krimiromaner er retsmedicinere og andre eksperter centrale og populære aktører. Blandt andet fordi eksperterne er de dødes advokater, mener rutineret retsmediciner.

FOR ABONNENTER

Der er meget langt fra krimigenrens iscenesættende, snedige og sadistiske mordere til virkelighedens drabsmænd og kvinder. Det er retsmediciner Jørgen Lange Thomsen og retspsykiater Dorte Sestoft enige om.

»Det typiske mord i Danmark bliver begået af impulssvage, påvirkede mænd«, siger professor ved Retsmedicinsk Institut Jørgen Lange Thomsen om det, der på avisernes krimiredaktioner gik under betegnelsen kludemord: Et mord begået i affekt, hvor gerningsmanden kender sit offer eller ligefrem er i familie med ham eller hende.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden