Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Schlap af, la os li leve!

Han vinder priser for sit sprog, og får ungdommen til at skråle med på ghettodansk. Den iranskfødte rapper Sivas Torbati, som netop har udgivet et nyt album, stormer frem på den danske musikscene. Det kører kort sagt 'dauda' for Sivas.

FOR ABONNENTER

Så er det blevet tid til at møde en rigtig storbypoet«, råber de to konferencierer Peter Palshøj og Søren Rislund til den brogede flok publikummer, der for kort tid siden lå dvaske og dovne og sippede fadøl i græsset på årets Smukfest Copenhagen på Amager. Flokken er kommet på benene og udbryder et begejstret hyl, da Peter Palshøj fuldender sin præsentation af festivalens næste act med et højt: »Tag godt imod Sivas!«.

Sivas Torbati skridter frem bag det sorte bagtæppe. Han er stilet klædt i beige trenchcoat, hvid T-shirt og sorte bukser. Håret er millimeterkort med en anelse ekstra sort på toppen af hovedet og det nederste af hagen. Hans hvide Nike sko finder hastigt vej til det yderste af scenekanten. Bag de runde solbriller glider blikket cool og scenevant fra ansigt til ansigt i flokken af fremmede fremmødte.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden