0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Koji Ueda/AP Photo/AP
Foto: Koji Ueda/AP Photo/AP

Er du klar til fremtiden?

Med sin bog ’Forstå fremtiden’ vil Anders Hvid vise, at teknologien udvikler sig hurtigere, end vi kan forestille os. Googles førerløse bil har lige fået køretilladelse, og om få år lever vi med selvlysende træer og nanorobotter, der kan forebygge de fleste sygdomme.

FOR ABONNENTER

For tre uger siden udstedte de californiske trafikmyndigheder det første officielle kørekort til Googles førerløse bil. Teknologien har længe været klar, men indtil nu har lovgiverne tøvet med at tillade bilerne at køre rundt efter algoritmer og styresystemer i trafikken uden for testkørebanerne. For hvem skal man skrive bøden ud til, hvis bilen kører for stærkt?

Sagen er, at de førerløse biler aldrig kommer til at køre for stærkt, siger futurist og forretningsudvikler Anders Hvid, som sammen med Jannick B. Pedersen har skrevet bogen ’Forstå fremtiden’ for at få danskerne til at slippe frygten for robotterne og ruste sig til en verden, der om få år vil være fuldstændig uigenkendelig.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden