0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ditte Valente
Foto: Ditte Valente

Skipper: »Jeg skriver under på, at jeg er revolutionær marxist«

Hun er medlem af Socialistisk Arbejderparti, der kalder sig en revolutionær socialistisk organisation. Og revolution vil hun have. Nu har Pernille Skipper fået sæde i Folketingets Kontroludvalg, der skal overvåge efterretningstjenesterne, men selv ikke i revolutionens tjeneste kunne hun finde på at røbe de dybt fortrolige oplysninger fra udvalget.

FOR ABONNENTER

Pernille Skipper har prøvet noget, som ikke er mange forundt. Normalt er det kun statsministre, der har privilegiet at kunne ringe en minister op og fortælle, at nu skal du ikke være minister mere. Men som Enhedslistens retsordfører var det hende, der sidste år fik opgaven, da hendes parti besluttede at vælte daværende justitsminister Morten Bødskov, efter at han havde løjet for Folketinget i den såkaldte Christianiasag.

Som retsordfører havde Pernille Skipper Bødskovs direkte mobilnummer og gik ned i den ene ende af gruppelokalet, da hun sammen med folketingsgruppen havde truffet beslutningen. Partifællerne var begyndt at forlade lokalet, Skipper stod alene, og så vidt hun husker, brugte hun ikke sit efternavn, da hun sagde »Hej, det er Pernille«.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu