0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Sådan er det at være en fucking jøde

Da nyhedsværten Martin Krasnik interviewede israelere og palæstinensere om Gaza-konflikten, fik han verbale tæsk for – som jøde – at være inhabil. Nu svarer Krasnik med en bog, hvor han omhyggeligt forklarer det med at være jøde.

FOR ABONNENTER

Martin Krasnik træder lidt forsinket og iført en falmet blå hættetrøje ind ad døren til Café Bevars i Ravnsborggade. Han har poser under øjnene. Aftenen inden har han i Deadline-studiet udspurgt kulturminister Marianne Jelved om, hvorfor hun opgav at besøge kunstneren og dissidenten Ai Weiwei, da hun for nylig var i Kina. Gav hun efter for kinesisk pres? Siden er det væltet ind med beskeder på Facebook og Twitter af typen: »Jelved-Krasnik: 3-0«, som om det var en sportskamp, folk havde overværet.

Krasnik er kongen af det kritiske interview og »tidens mest markante journalist og studievært«, som der står bag på hans nye bog, ’Fucking jøde!’. Han er både beundret og kritiseret for den måde, han konstant afbryder folk på i sine interview. Bogen er anledningen til, at jeg har besluttet at følge ham på en tilfældig arbejdsdag. Og spørge ham, hvad der gemmer sig bag titlen.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu