Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Rembrandt-tyven har to gange stjålet en Rembrandt fra Nivaagaard - den sidste gang slap han afsted med det Kilde: politiken.tv / Foto: Lasse Kofoed. Klip: Henrik Haupt

Biltyven, der stjal en Rembrandt til 100 millioner

Vi ved stadig meget lidt om mændene, der i juli stjal en kostbar Rodin-skulptur fra Ny Carlsberg Glyptoteket. Men måske kan man blive klogere på sagen ved at dykke ned i danmarkshistoriens største kunstkup og tale med manden, der for mere end 15 år siden løb ud ad døren med en Rembrandt på Nivaagaard. Vi har besøgt Kristian Silvio Miletic.

FOR ABONNENTER

Ved lidt over middagstid 29. januar 1999 drejede to mænd ind på Nivaagaard Malerisamlings parkeringsplads i en blå Volvo Stationcar. Som så mange besøgende før dem havde de taget turen til Nordsjælland på grund af museets store samling fra den italienske renæssance og nederlandske barok – eneste forskel var bare, at disse to mænd ikke var kommet for at kigge. De var kommet for at stjæle. Og var derfor udklædt: Den ene i en mørkegrøn jakke sammen med et par khakifarvede bukser, brune ruskindssko og læderhandsker fra Gucci. Den anden bar højhalset sweater og en alpehue i stof – og havde en skævbider gemt i inderlommen.

Alpehuen sad på Kim Allan Skydsgaard Holm, en 45-årig tidligere bilforhandler fra Aarhus, der var involveret i flere kriminelle aktiviteter – blandt andet at stjæle skrot. Makkeren med læderhandskerne, og denne histories hovedperson, var kroatisk fødte Kristian Silvio Miletic, en 27-årig bilmekaniker fra Aarhus, som dengang var mand for at brække biler eller lastbiler op. Eksempelvis hvis en ven manglede noget at køre flere tons skrot væk i. På den måde udgjorde Kim og Kristian en, for dem selv, gunstig duo. Men kunsttyveri ... det havde de aldrig prøvet før.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden