0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Ghettoen synes, han skal holde sin kæft. Men det gør han ikke

Forfatterdebutanten Morten Pape har skrevet en roman om sin opvækst i Urbanplanen på Amager med en fraværende far, en deprimeret mor, børneanarki i skolen og en frygt, der sætter sig i knoglerne og til sidst bare bliver en normaltilstand. For bogen, der udkommer på mandag, er han indstillet til BogForums Debutantpris.

FOR ABONNENTER

Morten Pape voksede op med antennerne ude. Ikke af lyst, men af nødvendighed. Så snart han forlod familiens betonrækkehus i Urbanplanen på Amager for at gå i skole, i kiosken eller bare ud i verden, var det med risikoen for sammenstød som en alt andet end abstrakt idé.

For han kunne eksempelvis møde ’Psykose-Emrah’. En karakter fra Papes debutroman, ’Planen’, der under et andet navn også er en virkelig person, som Pape er vokset op med. »Han var hajen i ’Dødens gab’ og Tyranosaurus Rex i ’Jurassic Park’. Han var den snigende fare, der bare lige pludselig stod der«.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement