0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Katinka Hustad
Foto: Katinka Hustad

Tønderpigen: »Jeg har det, som om jeg bliver holdt kunstigt i live«

2014 fik ikke en lykkelig slutning for den ældste pige fra Tøndersagen. Selv om Nadja fik fortalt sin historie og fik erstatning for svigt og seksuelle overgreb, blev året fyldt med nedture, fem selvmordsforsøg og frygt og vrede over, at hendes far snart bliver løsladt.

FOR ABONNENTER

En iskold novembervind får fat i gardinet og river terrassedøren op i ét ryk. Nadja skynder sig over for at lukke den. Hun finder sine cigaretter og en kop til skoddene frem og får ild på en smøg. Sætter sig på sin seng og trækker benene op under sig. Hendes øjne er trætte og mørke. Stemmen lav og uden klang. Neglelakken på hendes fingre er næsten slidt af og håret samlet i en ligegyldig knold. Hendes ansigt er låst i en tom mine, mens hun sidder og prøver at få hul på historien om sit år.

2014 var kun lige begyndt, da Nadja brød tavsheden og fortalte sin historie om en barndom i Tønder, hvor hun ufrivilligt havde en rolle i danmarkshistoriens værste sag om massive svigt, vold og seksuelle overgreb begået af hendes far, der også endte med at leje hende ud til sex med fremmede mænd. En sag, hvor kommunen i årevis vidste, at noget var galt, men undlod at gribe ind, før politiet fik et anonymt tip i 2005, da Nadja var 11 år.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce