Foto: Ditte Valente/Politiken

»Som tidligere dramachef har jeg lov at sige: Jeg er politisk«

Kunst er et politisk anliggende, og Dansk Folkepartis Søren Espersen havde ret, da han for nogle år siden kaldte DR's daværende dramachef, Ingolf Gabold, 'en rød lejesvend'. Det siger Gabold i dag.

FOR ABONNENTER

Hvis politikere må blande sig i kunst, må kunstnere og kulturproducenter også blande sig i politik. Det gælder også dramachefer i DR. For det er vigtigt, at der også føres en politisk diskussion i de tv-serier, som DR producerer for seernes licenspenge.

Det mener DR’s tidligere dramachef, Ingolf Gabold, der i dag erkender, at tv-serien ’1864’ var et politisk projekt – i hvert fald for ham. Han ønskede en serie, der kunne spejle nationalismen i 1864 i den neonationalisme, han mener, Dansk Folkeparti står for i dag.

Ingolf Gabold var i mere end 12 år dramachef i DR. I ’1864’ ville han diskutere det, han kalder »hele den isolation, der ligger i Dansk Folkepartis meget nationalistiske tro på Danmark og det danske«, som ifølge Ingolf Gabold betyder, at Dansk Folkeparti er »meget fremmedfjendske og meget bange for EU«.

»Som tidligere dramachef har jeg lov at sige: Jeg er politisk. Og jeg har været politisk i udviklingen af den her dramatik. Fordi jeg synes, den peger direkte ind i de allervæsentligste politiske og kulturelle stridspunkter i det her land«, siger han.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce