0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tiden er kommet til at bygge Fort Europa

Europas velfærdssamfund kan ikke klare den gigantiske folkevandring, som vi kun har set begyndelsen på. Den eneste måde at beskytte os er at bygge en mur rundt om EU, siger den tidligere professor og historiker Uffe Østergaard. Men hvor skal grænsen egentlig gå? Og kan den holde?

FOR ABONNENTER

Verden og alle dens myriader af udfordringer og problemer virker umådeligt fjerne, når man står af intercitytoget i Hobro. En midaldrende kvinde med blond hår og en Nettopose er den eneste anden passager, der står af på stationen, efter mange kilometers rejse gennem næsten selvlysende grønne og gule marker i det nordjyske landskab.

Men det er her i Hobro, lige ved Mariager fjord, at den tidligere supereuropæer Uffe Østergaard i de seneste uger har kaldt danskerne til samling og i flere interviews forklaret, hvordan han mener, at EU så hurtigt som overhovedet muligt må hegne sig selv inde. Og ikke bare med et lille hyggeligt hegn.

Få et halvt år til halv pris


Få dit daglige nyhedsoverblik, baggrund og perspektiv på de historiske øjeblikke i 2022.

Giv mig et halvt år til halv pris

Læs mere