0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hvad er den mest interessante samtale, du har haft i sommer?

Den kan sådan set handle om hvad som helst. Om at være den, der lukker og slukker efter tre generationer. Om at fange 100 isbjørne i løbet af et liv. Om Luthers arbejdsetik. Om at få reddet sin sommer af en mand, der ligner en søvnløs og usoigneret slagter. Og så er der frygten for at blive smittet af en kolossal bispeforkølelse. Vi har bedt seks mennesker fortælle om den mest interessante samtale, de har haft i sommer.

FOR ABONNENTER

»Vi skulle sælge vores bil, som helt klart er en af Københavns flotteste. En Mercedes 123, silberblau, den er 33 år gammel og smuk som en gudinde. Vi har haft den i otte år, og det var med blødende hjerte, at vi satte den til salg. Der var over 30 mennesker, der gerne ville købe den. Og vi endte med at sælge den til en ung mand, der hedder Yasser«.

»Min mand har ikke nogen følelser forbundet med bilen, så for ham var det bare et spørgsmål om at få en underskrift. Jeg har til gengæld nogle meget store følelser forbundet med den bil, som jeg har været flov over at have knyttet til noget så profant som et køretøj. Det kom jeg til at reflektere lidt over, da jeg snakkede med Yasser. For når man er opvokset i en kulturradikal tradition, er nostalgi et fyord. Det skal man skamme sig over at have tilbøjelighed til. I hele moderniteten ligger der en afstandtagen til alt det gamle. Moderniteten er det bedre, det nyere og det, der erstatter den håbløst forældede verden, vi kom fra«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden