0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Rapperen Vigsø og producer DJ Noize har arbejdet tæt sammen om den håndfuld sange, som de selv har udgivet med titlen ’Under Overfladen’. Det er rap fra et kvindeligt perspektiv; noget, der ikke har været så meget af i Danmark. Indtil nu. Foto: Miriam Dalsgaard

»Kom an med jeres sexisme og dumme spørgsmål«

Rapperen Anna Vigsø har i årevis stillet op til verbale øretæver i den verbale macho-kampsport battlerap. Nu udgiver hun et morbidt, ulækkert og ganske kinky album for at vise, at kvindelige rappere hverken skal være nuttede, holde sig tilbage eller kopiere Natasja.

FOR ABONNENTER

Det var det, man kalder et Pippi Langstrømpe-øjeblik. 15-årige Anna Vigsø så en video på YouTube med to rappere, der stod over for hinanden og battlede på ord. Så tænkte hun: ’Det har jeg aldrig prøvet før, så det bliver jeg sikkert god til’.

»Jeg øvede i 14 dage og stillede op. Jeg havde aldrig rappet før, så jeg tabte selvfølgelig stort. Men bagefter sagde arrangøren, at jeg bare skulle komme igen. Så begyndte jeg at øve vildt meget og gøre det igen og igen«.

Få et halvt år til halv pris


Få dit daglige nyhedsoverblik, baggrund og perspektiv på de historiske øjeblikke i 2022.

Giv mig et halvt år til halv pris