0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jordan Strauss (arkivfoto)/AP
Foto: Jordan Strauss (arkivfoto)/AP

Amy Schumer om sit røvgevir: »Jeg bærer mine fejl som æresmedaljer«

Amy Schumer blev kørt i limousine fra fødegangen til familiens lejlighed på Manhattan. Men så tabte forældrene deres penge. Og faren blev syg. Så komikerens vej mod toppen var belagt med pusheri, butikstyveri og jobs i friturestank, fortæller hun i ny bog. På fredag optræder stjernen i Forum. I kort kjole og kavalergang sniger hun feminismen ind i sin comedy. Lidt som »når folk sniger revne gulerødder ned i chokoladekagedejen for at få ungerne til at spise grøntsager«, siger hun i et interview med Politiken.

FOR ABONNENTER

Som teenager drømte Amy Schumer i flere år om at miste sin mødom. Hun forestillede sig alt muligt dejligt. At hun ville se sin elskede i øjnene, at de ville hviske søde ord til hinanden, få orgasme, græde af lykke, tage det store spring sammen og holde om hinanden hele natten. Og dagen efter gå rundt i deres egen lille boble. Sammen.

»Men det var ikke sådan, det skete. Det var ikke den oplevelse, jeg fik med mig videre«, som hun skriver i den selvbiografiske bog ’Pigen med røvgeviret’, der udkom på dansk i går.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

For abonnenter

Annonce