0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Miriam Dalsgaard/Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard/Miriam Dalsgaard

Spørger du, om jeg i virkeligheden har klattet mit talent væk?

Som teenager spillede han trommer for jazzens største stjerner. Som ung brændte han sig ind i musikhistorien med ’Sjæl i flammer’. For Kasper Winding var det, man kalder et vidunderbarn: Når et barn bliver så dygtigt, at det ikke længere hører til i børnenes verden. Han er elitær, han er velklædt, og han havde en hel vinter, hvor han gik med solbriller. I gråvejr. I dag, som 60-årig, mangler den pladeaktuelle musiker 200 millioner kroner til et hus for indre fred. Men de gange, han har haft størst succes, har han skyndt sig videre. Hvorfor?

FOR ABONNENTER

Engang i 1971 trådte en ranglet dreng med langt mørkt hår ud af John Hartwigs musikbutik i Pisserenden i Indre København. I armene havde han trommer og bækkener til et spritnyt trommesæt, som han lige havde betalt kontant inde i butikken, og udenfor ventede den taxa, han havde hyret til hjemtransporten. Pengene havde han tjent på sit første job som professionel trommeslager, hippiemusicalen ’Hair’, der spillede for fulde huse rundt om hjørnet i Cirkusbygningen. Han var 14 år.

Et par måneder senere var samme dreng til fest på musicalen. Her dukkede en smuk 21-årig kvinde op, som på det tidspunkt var en af Danmarks mest kendte fotomodeller. Hende gik han op til. »Det kan godt være, at du ikke er interesseret lige nu«, sagde han til hende, »men om 5 år fra nu er vi to gift med hinanden«. Da var han lige fyldt 15.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

For abonnenter

Annonce