0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mads Nissen/Mads Nissen/ info@madsnissen.com/ www.madsnissen.com
Foto: Mads Nissen/Mads Nissen/ info@madsnissen.com/ www.madsnissen.com

Interview: Der er sgu sket mere i min tid end i de foregående 400 år

Knap har direktøren for Det Kongelige Bibliotek fået besked om, at han lider af uhelbredelig kræft, før han er gået i gang med at rydde op efter sig selv. Arrangere sin begravelse, gøre biblioteket klar til overdragelse og sortere i sin private bogsamling. Vi mødte ham syv dage efter, at han modtog sin dødsdom. Men ligesom til livet går Erland Kolding Nielsen praktisk og konkret til døden.

FOR ABONNENTER

Den er ikke sådan lige til at få øje på i det lange, lavloftede kontor. Døden. Men den er her. På øverste etage af Den Sorte Diamant. Et sted mellem kontorets tætpakkede reoler og de stabler af bøger og stakke af papir, der rejser sig meterhøjt af de dybe vindueskarme langs den flade vinduesrække, hvor man som fra en færge stirrer ud i en skive af gråvejret over Københavns Havn.

Da vi mødes, er det kun en uge siden, at Erland Kolding Nielsen fik besked om, at han lider af uhelbredelig kræft. Og at hans tid er kort. Hvilket nu ikke umiddelbart synes at have kastet ham ud i voldsomme følelser og svimlende overvejelser om altings udløbsdato. Snarere at have fået stakken af lavpraktiske gøremål til at vokse i hans indbakke.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden