0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mads Nissen/Mads Nissen/ info@madsnissen.com/ www.madsnissen.com
Foto: Mads Nissen/Mads Nissen/ info@madsnissen.com/ www.madsnissen.com

Interview: Der er sgu sket mere i min tid end i de foregående 400 år

Knap har direktøren for Det Kongelige Bibliotek fået besked om, at han lider af uhelbredelig kræft, før han er gået i gang med at rydde op efter sig selv. Arrangere sin begravelse, gøre biblioteket klar til overdragelse og sortere i sin private bogsamling. Vi mødte ham syv dage efter, at han modtog sin dødsdom. Men ligesom til livet går Erland Kolding Nielsen praktisk og konkret til døden.

FOR ABONNENTER

Den er ikke sådan lige til at få øje på i det lange, lavloftede kontor. Døden. Men den er her. På øverste etage af Den Sorte Diamant. Et sted mellem kontorets tætpakkede reoler og de stabler af bøger og stakke af papir, der rejser sig meterhøjt af de dybe vindueskarme langs den flade vinduesrække, hvor man som fra en færge stirrer ud i en skive af gråvejret over Københavns Havn.

Da vi mødes, er det kun en uge siden, at Erland Kolding Nielsen fik besked om, at han lider af uhelbredelig kræft. Og at hans tid er kort. Hvilket nu ikke umiddelbart synes at have kastet ham ud i voldsomme følelser og svimlende overvejelser om altings udløbsdato. Snarere at have fået stakken af lavpraktiske gøremål til at vokse i hans indbakke.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

For abonnenter

Annonce