0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Hove Olesen/Politiken
Foto: Peter Hove Olesen/Politiken

Fri fantasi med det yderste af neglene

Komponisten og forfatteren Toke Reunert er landskendt, uden at ret mange ved det. Han er manden bag Hr. Skægs sange. Nu har han skrevet 'Bogen om alt', en rejse ned i dødsriget fuld af kulturelle referencer for de mellemstore børn. Alt imens han selv er ved at dø.

FOR ABONNENTER

»Så mangler der bare en lille buket«, siger forfatteren Toke Reunert.

Han har lige – på fotografens foranledning – foldet hænderne på brystet. Det er et smalt, benet bryst, der trækker sig slidsomt op og ned.

Med buketten ville Reunert ligne én, der ligger lit de parade. Ikke som Mao i glaskiste, men blandt blomster og grønt sengetøj i sit kolonihavehus i Herlev. Med en kone i stribet sommerkjole ved sin side og lun brise i ansigtet.

Det er ikke bare en vits. Det lugter temmelig meget af virkelighed. Her i sengen er han indkvarteret på sit hjemmehospice, for Toke Reunert skal dø. Formentlig snart.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden