0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
LERVIK MAUD
Foto: LERVIK MAUD

Det er en stor befrielse ikke at skulle mene noget

Verden tales dagligt ned i et sort og kaotisk hul, som slet ikke afspejler virkeligheden. Terrortrusler, flygtningeproblemerne og dag til dag-kriserne bliver forstørret i dagens mediebillede, så alle glemmer klodens enorme fremskridt. Efter en alvorlig sygdom og tre års selvvalgt tavshed stempler tidligere udenrigsminister Villy Søvndal (SF) igen ind i den politiske debat med en bog, der insisterer på optimisme. Og med en advarsel til gamle venner og fjender mod at blåstemple ’højrenationalismen’. Herhjemme og i udlandet.

FOR ABONNENTER

En løbetur viste sig at blive begyndelsen til enden. 19. oktober 2013 havde Villy Søvndal som så ofte før brugt sin frilørdag på lidt motion på vejene ved Sønder Bjert syd for Kolding Fjord, da hjertet pludselig gjorde modstand.

»Jeg fik ondt i brystet og tænkte: Det var da underligt. Det gør altså virkelig ondt«, fortæller Villy Søvndal.

Der gik lidt tid, så forsvandt smerten. Han løb videre. Overnattede hjemme. Kørte til København om søndagen. Så han var klar til at rejse til udenrigsministermøde i Luxembourg mandag morgen.

På papiret lignede den følgende uge så mange andre. Masser af møder med det jetset af udenrigsministre og topdiplomater, han selv var blevet en del af. Premierministre og pinger fra regeringernes, diplomatiets og velrenommerede internationale organisationers verden var på vej til København. Dusinvis af møder i regi af klimakonferencen Global Green Growth Forum ventede forude. Generalsekretær Ban Ki-moon fra FN skulle for eksempel lægge vejen forbi om tirsdagen, og et bilateralt møde med Søvndal stod naturligvis i kalenderen.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden