0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Klassiker: Marcipanbrød og småvrisne udfald

»Politiken kostede mig 10 mandater«, lød det dagen efter Jordskredsvalget fra Mogens Glistrup. Læs hele reportagen fra 6. december 1973.

FOR ABONNENTER

»Sælge Grønland? Aldrig i livet frue. Det er en af de sædvanlige løgnehistorier, de andre har sat i omløb. De kan være ganske rolig. Nej tak, ingen gratulationer, det var et holdarbejde. Vi var 483.000 om det«.

Klokken er 8.55. Omstillingsbordet hos den kommende minister for 'afskaffelse af offentlig virksomhed' kimer. Første mand på kontoret i Nygade, vis-a-vis aktieselskabsregistret må selv holde sympatien i ave, og den er svær at styre. Navnlig når posten skal sorteres med den anden hånd. 28 mandater og tre timers søvn efter en stormfuld aften i Genforeningssalen på Christiansborg. Hele hovedet fyldt med politiske kandestøberier. Skal vi gøre Anton Berg til handelsminister, og hvad med moms på marcipanbrød?

Agent 00-Glistrup tumlede ind på den politiske arena, men vågnede op uden valgtømmermænd. Sort hest, fantast eller taskenspiller tirsdag morgen? Politisk magtfaktor tirsdag aften.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden