0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Det store bluffnummer

Hanne-Vibeke Holst tegnede i Politiken 15. december 1996 et rablende portræt af kvinder på randen af et nervøst sammenbrud i forbindelse med en vis, tilstundende højtid.

FOR ABONNENTER

Kære læser!

Hvis dit familieliv er en kloning af Krummernes, dit ægteskab så kønsløst som det i Jul i Gammelby og din jul kalkeret over Nøddebo Præstegård, så drop denne artikel. For så lever du stadig i uskyldens Nirvana, hvor hver en stjerne blinker mat, julemanden kommer ned gennem skorstenen og siger »Hohoho« og lyder ligesom far, mens mor står med lille betuttede Alexandra på armen og kun nages svagt af, at anden ikke er helt økologisk. Eller rettere ænderne for her i familiens Vilstrup er der plads til alle, store og små i fire slægtled, inklusive grønsagen fra plejehjemmet, som bliver både hentet og bragt ligesom det velsignede bud, når alle samles omkring bordet og det overdådigt pyntede træ.

HVIS JULEN således for dig er årets højdepunkt, familielykkens kroningsfest og den endegyldige bekræftelse på, at you made it og kan tælles blandt De Udvalgte Få, vil det kun - når man ser bort fra den voyeuristiske tilfredsstillelse ved at svælge i andres ulykke - være direkte belemrende at skulle høre om os nødstedte stakler, der allerede omkring Sankt Hans begyndte en forebyggende Fontex-kur for at kunne face nedtællingen til årets drama, en føljeton i mindst 24 dele. For dig er det muligvis svært at forstå, hvordan man kan flyde afklædt i en liggestol

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden