0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Bønderne ved Armadillo var ikke til at stole på

2. kapitel. Regeringen har besluttet, at der skal laves en samlet vurdering af den danske militære indsats i Afghanistan. Læs eller genlæs serien om Hold 9, som blev det hårdest ramte hold danske soldater i krigen i Helmand-provinsen.

FOR ABONNENTER

Afghaneren med det store, sorte skæg mødte op i Armadillo en aften i slutningen af februar 2010. Han præsenterede en anmodning for kaptajn Mads Silberg.

Han ville have penge.

Det fælles badehus på pladsen i landsbyen Baheer var blevet færdigt til gavn for alle beboerne. Nu skulle han blot have udbetalt sidste rate af den lovede økonomiske støtte.

For Mads Silberg var sagen umiddelbart enkel. Som CIMIC-officer skulle han tage stilling til de lokales ønsker om økonomisk støtte til projekter. Men hans kollega på det forrige hold danske soldater havde oprindelig godkendt projektet, så han skulle kun ud til landsbyen og kontrollere, at afghaneren virkelig havde bygget det lille badehus af mursten.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden