0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Roald Als
Foto: Roald Als

Den angrende landevejsridder

Ole Rasmussen ser tilbage på en uge, hvor der blev sagt undskyld til den helt store guldmedalje, hvor verdens øjne faldt på hidtil ret obskure lokaliteter, og hvor forsvarsministeren svang sablen over den danske officersstand.

FOR ABONNENTER

Hvis du på din vej gennem Danmark møder en lille, bleg mand, der trasker sørgmodigt ud ad landevejen i sine slidte gummisko uden at ænse det omskiftelige danske forårsvejr, som til forveksling minder om det omskiftelige danske efterårsvejr, så tøv ikke med at sende ham et opmuntrende smil og stikke tommelfingeren i vejret.

Det er nemlig Ahmed Akkari, og han er ude på en bodsgang af ufattelige dimensioner: Han har sat sig for at rejse landet rundt og sige undskyld til hele den danske befolkning, fordi han i 2005 drog til Mellemøsten sammen med en flok imamer med og uden marokkopuder på hovederne og piskede en stemning op imod sit fædreland midt under Muhammedkrisen.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu