Dagen, hvor danskerne blev genforenet med Fleggaard, Calle og Mutter Poetzsch
Det væltede ind med tyskere på Genforeningsdagen, og en sønderjysk borgmester sammenlignede ligefrem genåbningen af den dansk-tyske grænse med Berlinmurens fald. Men nye udbrud af coronavirus i Beijing og Hjørring mindede os om, at vi endnu ikke kan føle os sikre, skriver Ole Rasmussen i sin ugerapport.
Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Politikens journalister samler hver morgen de vigtigste nyheder - direkte i din indbakke. Udsendes alle hverdage.Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet Politiken Morgen.
Velkommen til afslutningen på en herlig sommeruge, der både bød på solskin, mild pengeregn og et vindpust af frihed. Det sidste leveret af regeringen, som har opfundet et sindrigt matematisk system til udregning af smittefare, der giver os mulighed for at rejse andre steder hen end de nærmeste nabolande. Hvis vi ellers tør.
Øget rejseaktivitet kunne iagttages allerede først på ugen, da man på samme tid fejrede genåbningen af Danmarks grænse mod syd og 100-året for Sønderjyllands overgang fra tysk til dansk herredømme. Dermed kom genforeningsdagen pudsigt nok til at falde sammen med et større rykind af tyske turister. De blev måske ikke ligefrem tiljublet på samme måde som Christian X, da han red den modsatte vej på sin ikoniske hvide hest, men der blev nu alligevel draget visse historiske sammenligninger:
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage
Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.