Partnere

Margueritløbet er støttet af Trygfonden og udviklet i samarbejde med Coop, Bevæg dig for livet og Naturstyrelsen.

Politiken har indgået et treårigt samarbejde med Danmarks største dagligvarekæde og idrætshistoriens største projektsamarbejde om at udvikle et folkeløb, der skal få danskerne over hele landet ud i naturen på samme tid, for at tage del i de oplevelser og det blomstrende foreningsliv, der venter uden for hoveddøren. Margueritløbet er støttet af Trygfonden - og margueritruten udvikles og varetages af Naturstyrelsen.

Coop's medlemmer vil inspireres til at leve sundt

Som Danmarks største dagligevarevirksomhed, der sælger en tredjedel af Danskernes samlede forbrug af fødevarer og samtidig udgiver Danmarks mest læste månedsmagasin med flere end én million månedlige læsere, har Coop stor indflydelse på Danskernes madvaner og generelle sundhed.

Coop, der har fået sit navn, fordi det er et kooperativ - altså en virksomhed, der er ejet af sine medlemmer - har spurgt sine 1,7 millioner medlemmer hvad de vil have. De vil gerne inspireres til at leve sundere. På den baggrund har Coop igangsat en række strategiske initiativer under overskriften ”Pas dig selv – så kan vi bedre passe på hinanden”.

Medlemmernes behov, kombineret med at danskerne generelt nævner 'motion', som den vane de helst vil ændre, for at gøre en indsats for deres sundhed, har fået Coop til at sætte fokus på initiativer, der påvirker danskernes motionsvaner. Coop har en lang tradition for at støtte det lokale idræts- og foreningsliv - ofte gennem butikskæderne SuperBrugsen og Dagli'Brugsen, som tilsammen har knap 600 butikker i hele landet.

"Margueritløbet hører hjemme i vores strategiske aktivitet 'Flyt dig' og vores overordnede vision om, at vi vil gøre det lettere for danskerne at tage sunde valg. Begivenheden er på en gang en national platform til at inspirere danskerne til løbeglæde, foreningsliv og sundhed - og så er det en fin mulighed for vores butikker for at støtte lokale margueritspots og de foreninger, der står bag," forklarer Pernile Hartington, som er projektmedarbejder hos Coop.

Bevæg dig for livet vil have 75 procent af danskerne til at dyrke idræt

DGI og DIF er gået sammen om idrætshistoriens største og mest ambitiøse projekt, der skal få flere danskere til at bevæge sig. Visionen hedder Bevæg dig for livet. Dansk Atletik Forbund og DGI er gået sammen på løbeområdet om at få flere med ud at løbe. Konkret har Bevæg dig for livet - Løb et mål om at få 100.000 flere danskere til at løbe og få 50.000 flere løbere i forening. Bevæg dig for livet – løb arbejder indenfor fire store indsatsområder: Foreningsudvikling, træneruddannelse, fortræning og events.

"Bevæg dig for livet har indgået samarbejde med Politiken om afholdelse af Margueritløbet, da vi tror på, at denne type løb tiltrækker nye løbere til idrætten, til foreningerne og ud i den smukke natur i Danmark", siger Maria Severin, som er projektleder i Bevæg dig for livet - løb.

Bevæg dig for livets overordnede målsætninger, at75 procent af danskerne i 2025 skal dyrke idræt, og at 50 procent af befolkningen skal dyrke idræt i en forening.

Trygfonden sætter fokus på forebyggelse - og gode motionsvaner tidligt i livet

"Det anslås, at 20.000 mennesker årligt dør for tidligt af sygdomme, der kan forebygges. 4.500 mennesker dør, fordi de er fysisk inaktive." Med disse, og en række lignende og mindst lige så iøjnefaldende tal, sætter Trygfonden scenen for deres særlige indsatsområde Sundhed.

Sundhed er et af tre definerede kerneområder - de to andre er sikkerhed og trivsel - som fonden støtter. Og det er også her Margueritløbet hører hjemme. Et projekt som Trygfonden har støttet med udviklingsmidler i perioden 2016-2018, fordi det er målrettet børn og unge - en befolkningsgruppe som Trygfonden arbejder for grundlægger gode motionsvaner tidligt i livet. Men også fordi det rammer en målgruppe, som sjældent er højt prioriteret i dansk idrætspolitik: de inaktive voksne og voksne med sporadiske motionsvaner.

Margueritløbet handler ikke om at komme først. Det handler om at tage del i fællesskab, naturoplevelser og lokalt foreningsliv. Og det handler om, at finde glæde og livskvalitet i en aktiv livsstil - for hele familien.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce