BEATLES. George Martin var den visionære producer, der gav The Beatles en chance, da ingen andre troede på dem.
Foto: Stephan Chernin/AP/AP

BEATLES. George Martin var den visionære producer, der gav The Beatles en chance, da ingen andre troede på dem.

Dødsfald

Det mirakuløst veludviklede musikøre bag The Beatles har opdaget sin sidste verdenssensation

Nekrolog. George Martin, der er blevet kaldt 'den femte beatle', er død. han blev 90 år.

Dødsfald
FOR ABONNENTER

I forgårs, 8. marts, døde en af rockhistoriens mest kendte producere, briten George Martin. Han blev 90 år. Det var hans trommespillende ven eksbeatlen Ringo Starr, som på Twitter røbede den triste nyhed for verden.

George Martin var tømrersønnen, der voksede op i en lejlighed i Nordlondon, lærte sig selv at spille klassisk klaver, forelskede sig i lyden af symfoniorkester som teenager, videreuddannede sig på musikskole i slutningen af 1940’erne og endte med at blive pophistoriens første virkelig visionære producer.

Fra 1962 til udgangen af 1969 stod han for The Beatles’ pladelyd og producerede så skelsættende album som ’Rubber Soul’, ’Revolver’, ’Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ og ’The White Album’.

Han blev ofte kaldt ’den femte beatle’ og havde en naturlig elegance og skønhed, der fik ham til at ligne en distingveret skolelærer fra overklassen i sammenligning med John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr og George Harrison.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

For abonnenter

Forsiden