Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Torben Agersnap

Professor, cand.oecon. Torben Agersnap, Hellerup, er død. Han blev 90 år.

Dødsfald
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Torben Agersnap var i en længere årrække en af de centrale skikkelser på Handelshøjskolen i København. Her var han fra 1969 til 1992 professor i organisation og arbejdssociologi, og selv efter pensioneringen fortsatte han dagligt med at komme på sit gamle institut.

Torben Agersnap blev cand.oecon. fra Aarhus Universitet i 1948. Efterfølgende var han ansat på Vejle Dampvæveri, før han begyndte sit akademiske virke på Aarhus Universitet i 1949. Siden gik turen videre til handelshøjskolen, hvor opgaven bl.a. var »at indføre den menneskelige faktor i erhvervsøkonomien«.

Torben Agersnap var ikke mindst optaget af organisationsteori og virksomhedsledelse, og han var med til at etablere Institut for Organisation og Arbejdssociologi, som fik en fremtrædende position på skolen. 1975-82 var han leder af Handelshøjskolens Center for Tværfaglige Studier – og kendt som en åben, populær og uformel chef med en god humoristisk sans, der også smittede af på skoleomgivelserne.

Efter pensioneringen var Torben Agersnap i nogle år i 1990’erne leder af reorganiseringen af sociologifaget ved Københavns Universitet.

Torben Agersnap var bl.a. medstifter af Dansk Sociologisk Selskab, redaktør af flere faglige udgivelser, medlem af Statens Samfundsvidenskabelige Forskningsråd og af bestyrelsen for Minoritetsforskningscentret samt af Kommissionen for Videnskabelige Undersøgelser i Grønland. Derudover var han forfatter til en lang række værker på sit felt.

Opret en profil, og få fri adgang til Politiken under valgkampen

Alle skal have mulighed for at træffe et oplyst valg, så derfor giver vi fri adgang til alle under hele valgkampen.

Opret profil

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden