Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Torben Agersnap

Professor, cand.oecon. Torben Agersnap, Hellerup, er død. Han blev 90 år.

Dødsfald
FOR ABONNENTER

Torben Agersnap var i en længere årrække en af de centrale skikkelser på Handelshøjskolen i København. Her var han fra 1969 til 1992 professor i organisation og arbejdssociologi, og selv efter pensioneringen fortsatte han dagligt med at komme på sit gamle institut.

Torben Agersnap blev cand.oecon. fra Aarhus Universitet i 1948. Efterfølgende var han ansat på Vejle Dampvæveri, før han begyndte sit akademiske virke på Aarhus Universitet i 1949. Siden gik turen videre til handelshøjskolen, hvor opgaven bl.a. var »at indføre den menneskelige faktor i erhvervsøkonomien«.

Torben Agersnap var ikke mindst optaget af organisationsteori og virksomhedsledelse, og han var med til at etablere Institut for Organisation og Arbejdssociologi, som fik en fremtrædende position på skolen. 1975-82 var han leder af Handelshøjskolens Center for Tværfaglige Studier – og kendt som en åben, populær og uformel chef med en god humoristisk sans, der også smittede af på skoleomgivelserne.

Efter pensioneringen var Torben Agersnap i nogle år i 1990’erne leder af reorganiseringen af sociologifaget ved Københavns Universitet.

Torben Agersnap var bl.a. medstifter af Dansk Sociologisk Selskab, redaktør af flere faglige udgivelser, medlem af Statens Samfundsvidenskabelige Forskningsråd og af bestyrelsen for Minoritetsforskningscentret samt af Kommissionen for Videnskabelige Undersøgelser i Grønland. Derudover var han forfatter til en lang række værker på sit felt.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

For abonnenter

Forsiden