Formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, er klar til at forhandle videre efter at have sovet et par timer.
Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, er klar til at forhandle videre efter at have sovet et par timer.

Arbejdsmarked

Kampklare forhandlere mødes igen: »Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at undgå at sende landet ud i en konflikt«

Fagforeninger og arbejdsgivere på det offentlige område genoptager lørdag formiddag overenskomstforhandlinger.

Arbejdsmarked

Både arbejdsgivere og arbejdstagere på det offentlige område erklærer lørdag formiddag, at det er på tide at nå frem til en overenskomstaftale på det offentlige område.

»Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at undgå at sende landet ud i en konflikt. Så vi prøver alle veje for at prøve og se, om vi kan finde hinanden«, siger regionernes chefforhandler, Anders Kühnau, på vej ind i Forligsinstitutionen.

Her mødes alle parter, både på det statslige, det regionale og det kommunale område, med det mål at enes om løn- og arbejdsvilkår for de offentligt ansatte de kommende tre år.

»De store knaster ligger mest på de andre borde. Men jeg kan godt se, hvordan tingene er bundet sammen hos lønmodtagerne med en musketered. Derfor bliver vi nødt til at se, om ikke vi kan finde nogle løsninger«, siger Kühnau.

Sidste udkald nærmer sig

Forligsmand Mette Christensen har to gange udsat varslede arbejdsstandsninger i form af strejke og lockout. Fredag forhandlede parterne fra om formiddagen, indtil de blev sendt hjem natten til lørdag.

Ifølge formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, der forhandler for de ansatte i regionerne, var meldingen, at det var arbejdsgiverne, der havde bedt om en tænkepause.

»Vi bevæger os hele tiden. Målet står stadigvæk forude. Men vi har alle sammen en fornemmelse af, at der er noget, der er rigtig svært her«, siger hun.

Flemming Vinther, topforhandler for de ansatte i staten, mener ikke, at der er så meget mere at snakke om.

»Nu håber jeg ved Gud, at arbejdsgiverne også er her for at lande en aftale. Vi har brugt tilstrækkelig tid til at redegøre for vores respektive positioner«.

»Nu må det være tiden, hvor vi finder ud af, om arbejdsgiverne vil en aftale, eller om de vil et forlis«, siger han.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce