0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mathias Svold
Foto: Mathias Svold

Arbejdsmarked
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lidt flere indvandrere og efterkommere kommer i job

Flere udlændinge er i kommet i job, men andelen ligger et stykker under folk med dansk oprindelse.

Arbejdsmarked
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Lidt flere indvandrere og efterkommere er kommet i job de senere år, men andelen i beskæftigelse er fortsat et stykke under personer med dansk baggrund.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Fra 2016 til 2017 steg andelen af indvandrere i job således til 58,3 procent fra 56,4 procent. Gruppen tæller personer fra 16 til 64 år.

For efterkommere - altså børn af indvandrere - er stigningen til 58,8 procent fra 57,1 procent.

Indvandrere og efterkommere fra ikkevestlige lande står i højere grad uden for arbejdsmarkedet end folk fra vestlige oprindelseslande.

For personer med dansk oprindelse var 76,5 procent i beskæftigelse i 2017. Det er en stigning fra 75,8 procent året før.

Hos Dansk Industri, der repræsenterer omkring 10.000 danske virksomheder, kalder underdirektør Steen Nielsen udviklingen positiv.

»Stadig flere indvandrere og deres børn får job. Det er rigtig godt for både samfundet og den enkelte, at flere forsørger sig selv - og det er samtidig godt for virksomhederne, der har brug for medarbejderne«, siger Steen Nielsen i en kommentar.

Han ser dog samtidig en udfordring i, at en forholdsmæssig stor andel af indvandrerne og deres børn ikke tager en uddannelse og har svært ved at finde job.

»Det er vigtigt, at børn af indvandrere bliver støttet i at dygtiggøre sig og få en uddannelse«.

»Og vi skal sætte ind allerede i børnehavealderen. Samtidig skal de, der ikke får taget en uddannelse, også have bedre støtte fra jobcentrenes side til at finde et arbejde«, siger Steen Nielsen.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden