0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Den estiske hvidvasksag har kostet Danske Bank dyrt på kundetilfredsheden. Banken mister fortsat kunder.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danske Banks overskud falder med en fjerdedel

Ny direktør varsler nye tiltag, efter at Danske Banks overskud i første halvår faldt med 24 procent.

Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Danske Bank har i første halvår af 2019 et overskud på syv milliarder kroner efter skat. Det er en fjerdedel lavere end sidste år, viser bankens regnskab.

»Første halvår af 2019 var præget af udfordringer med hensyn til både renteniveauet, vores marginaler og de stigende omkostninger til compliance«, skriver topchef Chris Vogelzang i sin kommentar til regnskabet.

Compliance er den afdeling af banken, der skal sikre, at den overholde alle regler herunder reglerne for bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering.

Halvårsregnskabet er Chris Vogelzangs første som topchef for Danske Bank, efter at han 1. juni overtog posten fra den midlertidige topchef Jesper Nielsen.

Han varsler, at der kommer nye tiltag fra ham senere på året.

»Senere på året vender vi tilbage med en opdatering på, hvordan vi vil sikre, at Danske Bank fortsat kan tilbyde en fremragende kundeoplevelse, bidrage positivt til samfundet, være et godt sted at arbejde for vores medarbejdere og skabe langsigtet værdi for vores aktionærer«.

Kundeflugt

Regnskabet viser også, at flere tusinde danske kunder har fundet vejen til døren og har skiftet bank. I alt har banken mistet 13.600 NemID-kunder i årets første seks måneder. I anden kvartal var det 4300.

Selv beskriver banken resultatet i den danske afdeling som »karakteriseret af hård konkurrence« og »højere omkostninger til regulatoriske krav og investeringer i compliance-tiltag«.

Inde i regnskabet kan man læse, at bankens udgifter er steget 12 procent, og at dette primært skyldes »ansættelser og investeringer i compliance«.

I kolde tal er det her Danske Banks overskud er dykket med 32 procent - altså godt en tredjedel. Det er over en milliard danske kroner af overskuddet, der er forsvundet.

Faldet afbødes blandt andet af en engangsindtægt fra salget af Danica Pension i Sverige på 1,3 milliarder kroner.

Danske Bank havde på forhånd leveret regnskabets største nyhed, da banken 8. juli oplyste, at den nedjusterer forventningerne til årets overskud med en milliard kroner.

Forventningen lyder på et resultat efter skat på mellem 13 og 15 milliarder kroner i overskud.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden