0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ny prognose: 2021 kan byde på højeste vækst i verden i næsten 50 år

OECD forventer, at verdensøkonomien vil vokse med 5,7 procent i 2021. Det er det højeste siden 1973.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Økonomi
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

2021 kan ende som det bedste år for verdensøkonomien i 50 år, når man ser isoleret på den økonomiske vækst.

Sådan lyder en prognose fra Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD), der tæller 38 lande - primært vestlige.

OECD forventer i 2021 en vækst i verdens bruttonationalprodukt, bnp, på 5,7 procent, hvilket er nogenlunde på linje med den seneste prognose i maj.

Hvis det holder stik, vil det være den højeste økonomiske vækst siden 1973, hvor verdensøkonomien sprang i vejret med 6,6 procent.

Den markante vækst i år skal ses i lyset af, at 2020 var et særdeles sløjt år for verdensøkonomien som følge af coronakrisen.

Sidste år skrumpede verdensøkonomien med 3,6 procent som følge af nedlukninger og restriktioner verden over.

Med tilbagegangen i 2020 er der i år et bedre udgangspunkt for en høj vækst, da økonomien er på et lavere niveau, end den ellers ville have været.

Hos organisationen Dansk Erhverv kalder cheføkonom Tore Stramer det positivt, at økonomien kører derudad, selv om corona ikke har sluppet sit greb.

»Som tingene ser ud nu, så er der udsigt til en bredt funderet fremgang på de største danske eksportmarkeder i både EU, USA og i de nordiske lande«.

»Det skaber en meget stærk grobund for en fortsat fremgang i eksporten i såvel resten af 2021 som ind i 2022«.

»Vi forventer derfor også, at eksporten bliver en helt central drivkraft for væksten i dansk økonomi både i år og næste år«, siger Tore Stramer.

For 2022 forventer OECD en vækst på 4,5 procent.

ritzau

Annonce

Læs mere