0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Magasin får første underskud i ti år under coronaudbruddet

Magasin har haft stigning i onlinesalget, men det kan ikke opveje for periode med lukkede butikker.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Virksomheder

Lukkede butikker under coronaudbruddet har været en dyr omgang for Magasin, der for første gang i 10 år har underskud. Koncernens omsætning er faldet med 10 procent i regnskabsåret 2019/2020, der løb frem til udgangen af august, til 2.577 millioner kroner. Omsætningen er holdt oppe af et stigende onlinesalg, men det har ikke været nok til at veje op for lukkede butikker.

Resultaterne dækker dermed over den første nedlukning i foråret, mens nedlukningen i december og januar ikke er med. Økonomidirektør Peter Fabricius er tilfreds med resultatet set i lyset af situationen.

»Det er grundlæggende svært at være tilfreds med en tilbagegang, men nedlukningen af stormagasinerne har virkelig ramt os. Vi er tilfredse med udviklingen i de perioder, hvor vores magasiner har været åbne, men det er klart, at tvangsnedlukningen har kostet rigtig mange penge«, siger han og fremhæver, at ingen ansatte er blevet fyret under coronapandemien.

Magasin har dog ikke kunnet tjene penge det seneste år og kommer ud af året med et minus på driften på 50 millioner kroner. Det er første gang siden 2010, at der er underskud hos kæden.

Magasin er syv steder i Danmark. Den nok bedst kendte Magasin ligger København. De øvrige er i Lyngby, Ørestad, Rødovre, Odense, Aarhus og Aalborg.

For det nye regnskabsår forventer Magasin at kunne levere et resultat på samme niveau som det seneste år.

»Vi havde en rigtig god periode og mange kunder frem til midten af december, hvor vi blev tvangslukket igen, og det har kostet en frygtelig masse penge. Vi har en rigtig god strøm af kunder i vores webshops, men det kan slet ikke opveje det, vi taber ved at holde de fysiske stormagasiner lukket«, siger Peter Fabricius.

Præcisering: I en tidligere version fremgik, at Magasin havde et minus på driften på 77 millioner kroner.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter