0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Rune Aarestrup Pedersen
Foto: Rune Aarestrup Pedersen
Nedtælling til valget
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hør andet afsnit af Politikens politiske sommer-podcast: Vil oprøret fra Udkantsdanmark afgøre valget?

I en tid med politisk opbrud går Politikens podcast ’Nedtælling til valget’ tæt på magtkampene på Christiansborg. I fire afsnit sætter Anders Bæksgaard og Carl Emil Arnfred partierne, valgtemaerne, statsministerkandidaterne og kampagne-strategierne under lup. Lyt til andet afsnit, der går tæt på kampen mellem land og by.

Nedtælling til valget

Nedtælling til valget

#2: LAND OG BY
#2: LAND OG BY

Henter…

Oprøret fra udkanten, lød titlen på valgkampen i 2015. De store, klassiske magtpartier tabte terræn i yderområderne, og store dele af Jylland blev malet gult med henvisning til DFs fremmarch.

Siden har Venstre og Socialdemokratiet skruet på møtrikkerne og indstillet det politiske sigtekorn mod udkantsdanmark. Udflytning af statslige arbejdspladser i tusindvis har fået hovedstadsprofiler på Christiansborg til at tale om regulær ’Københavner-bashing’.

Men har det virket? Og vil kampen mellem land og by igen få stor betydning?

I andet afsnit af ’Nedtælling til valget’ tager vi toget til Sydjylland og besøger også Valby Bakke for at høre, hvad vælgere såvel som lokale partisoldater mener. Og så taler vi med landets førende valgforsker, Kasper Møller Hansen.

Idé, tilrettelæggelse og interview: Anders Bæksgaard, Carl Emil Arnfred og Jakob Hvide Beim

Produktion: Sille Westphal, Kathrine Eggert Wadsholt og Christine Runøe

Podcastredaktør: Nina Kragh

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden