Illustration: Simone Bjerre
Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Illustration: Simone Bjerre

Nedtælling til valget

Hør andet afsnit af Politikens politiske sommer-podcast: Vil oprøret fra Udkantsdanmark afgøre valget?

I en tid med politisk opbrud går Politikens podcast 'Nedtælling til valget' tæt på magtkampene på Christiansborg. I fire afsnit sætter Anders Bæksgaard og Carl Emil Arnfred partierne, valgtemaerne, statsministerkandidaterne og kampagne-strategierne under lup. Lyt til andet afsnit, der går tæt på kampen mellem land og by.

Nedtælling til valget

Oprøret fra udkanten, lød titlen på valgkampen i 2015. De store, klassiske magtpartier tabte terræn i yderområderne, og store dele af Jylland blev malet gult med henvisning til DFs fremmarch.

Siden har Venstre og Socialdemokratiet skruet på møtrikkerne og indstillet det politiske sigtekorn mod udkantsdanmark. Udflytning af statslige arbejdspladser i tusindvis har fået hovedstadsprofiler på Christiansborg til at tale om regulær 'Københavner-bashing'.

Men har det virket? Og vil kampen mellem land og by igen få stor betydning?

I andet afsnit af 'Nedtælling til valget' tager vi toget til Sydjylland og besøger også Valby Bakke for at høre, hvad vælgere såvel som lokale partisoldater mener. Og så taler vi med landets førende valgforsker, Kasper Møller Hansen.

Idé, tilrettelæggelse og interview: Anders Bæksgaard, Carl Emil Arnfred og Jakob Hvide Beim

Produktion: Sille Westphal, Kathrine Eggert Wadsholt og Christine Runøe

Podcastredaktør: Nina Kragh

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce