En ny bandepakke er på trapperne fra Christiansborg. Amalie Kestler har besøg af John Hatting fra Kriminalforsorgsforeningen og Politikens politiske redaktør Anders Bæksgaard til en snak om den.

En ny bandepakke er på trapperne fra Christiansborg. Amalie Kestler har besøg af John Hatting fra Kriminalforsorgsforeningen og Politikens politiske redaktør Anders Bæksgaard til en snak om den.

Podcast

Podcast: »Bandepakken gør ondt værre«

Den bandepakke, som regeringen er ved at forhandle færdig i disse dage, vil skabe mere rå og forhærdede kriminelle, mener formanden for Kriminalforsorgsforeningen John Hatting. Han besøger Kestlers kaffeklub sammen med Politikens politiske redaktør Anders Bæksgaard. Emnet er bandepakken.

Podcast

Endnu mere rå og forhærdede kriminelle i Danmark. Det kan desværre blive resultatet af den bandepakke, som regeringen forhandler på plads i disse dage, mener formanden for Kriminalforsorgsforeningen John Hatting.

Han er stærkt bekymret for, at politikernes hårde linje over for de hærdede kriminelle skaber en bommerangeffekt og ender med at gøre situationen endnu værre for samfundet.

John Hatting er sammen med Anders Bæksgaard, politisk redaktør på Politiken, gæst i denne udgave af Kestlers Kaffeklub, hvor de sammen med vært Amalie Kestler diskuterer regeringens bandepakke.

Pakken består af omkring 20 forslag, som er ved at blive forhandlet på plads med bl.a. S og DF. Den indeholder bl.a. hårdere straffe og forbud imod at opholde sig i den kommune, hvor en indsat har begået banderelateret kriminalitet. Og så skal reglerne for prøveløsladelse strammes.

»Der er nogle få fornuftige mindre ting i pakken. Men den del, som vi reagerer kraftigt imod er, forhøjelse af straffen og annulleringen af prøveløsladelse. Det er straf, der bliver lagt oveni alene fordi det er banderelateret, er betænkeligt og risikerer at virke stik modsat. Hvis du mister kontakten til din familie og du har siddet mange år i fængsel, ved vi, at det bliver sværere at komme ud af kriminalitet.«

Bare fordi, at der kan opnås politisk konsensus, behøves man jo ikke gakke fuldstændig ud

Den nye bandepakke giver regeringen og andre partier i Folketinget mulighed for at vise, hvem det er det strengeste parti på borgen. Det mener Anders Bæksgaard.

»Spillet mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet er et samspil, hvor ingen af dem rigtigt vil kramme hinanden, fordi begge partier gerne vil stå som den hårdeste part i den her debat«, siger Anders Bæksgaard.

Lyt til programmet her eller abonner i Itunes. Og skriv endelig med kommentarer eller ideer til andre emner på: amalie.kestler@pol.dk.

Vil du høre mere Kestlers Kaffeklub?

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce