0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Podcast: Hvordan når Danmark sine klimamål?

Dansk energipolitik er et varmt tema på Christiansborg. Til efteråret skal regeringen lande et nyt forlig og i sidste uge kom Energikommissionen med en rapport om fremtidens energipolitik. Formand for Klimarådet og professor på Københavns Universitet, Peter Birch Sørensen, og Politikens energi- og klimajournalist, Ellen Ø. Andersen, diskuterer vindmøller, klima og den danske energisektor med Amalie Kestler i denne uges politiske podcast.

Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Amalie Kestler er vært for Politikens politiske podcast.

Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der skal blæse nye vinde i dansk energipolitik. Sådan lød budskabet fra regeringens Energikommission, der i sidste uge afleverede en rapport om fremtidens energipolitik til energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

I rapporten anbefaler kommissionen blandt andet, at statsstøtten til grøn energi drosles ned og udfases over tid, og at den grønne energisektor bliver mere konkurrencedygtig, hvis Danmark skal nå sit mål om blive uafhængigt af fossile brændstoffer inden 2050.

Ministeren har selv kaldt rapporten for »sød musik i sine ører«, og anbefalingerne i rapporten vil spille en stor rolle, når regeringen til efteråret skal forhandle et nyt energiforlig med Folketinget.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden