Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Amalie Kestler er vært for Politikens politiske podcast.
Foto: Thomas Borberg

Amalie Kestler er vært for Politikens politiske podcast.

Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Podcast: Hvordan når Danmark sine klimamål?

Dansk energipolitik er et varmt tema på Christiansborg. Til efteråret skal regeringen lande et nyt forlig og i sidste uge kom Energikommissionen med en rapport om fremtidens energipolitik. Formand for Klimarådet og professor på Københavns Universitet, Peter Birch Sørensen, og Politikens energi- og klimajournalist, Ellen Ø. Andersen, diskuterer vindmøller, klima og den danske energisektor med Amalie Kestler i denne uges politiske podcast.

Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der skal blæse nye vinde i dansk energipolitik. Sådan lød budskabet fra regeringens Energikommission, der i sidste uge afleverede en rapport om fremtidens energipolitik til energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

I rapporten anbefaler kommissionen blandt andet, at statsstøtten til grøn energi drosles ned og udfases over tid, og at den grønne energisektor bliver mere konkurrencedygtig, hvis Danmark skal nå sit mål om blive uafhængigt af fossile brændstoffer inden 2050.

Ministeren har selv kaldt rapporten for »sød musik i sine ører«, og anbefalingerne i rapporten vil spille en stor rolle, når regeringen til efteråret skal forhandle et nyt energiforlig med Folketinget.

Ifølge formand for Klimarådet og tidligere overvismand i Det Økonomiske Råd, Peter Birch Sørensen, er der god grund til at være optimistisk stemt over for Energikommissionens anvisninger. Han mener, at rapporten giver et langsigtet bud på, hvordan Danmark bedre anvender den klimavenlige energi på en optimal måde.

»Vi har tidligere været fokuseret på, hvordan vi skal producere grøn energi, men der har manglet et blik for, hvordan den grønne energi, som kun bliver billigere, også bliver effektivt udnyttet«.

Det indebærer noget gambling omkring, hvordan energipriserne udvikler sig

Politikens energi- og klimajournalist Ellen Ø. Andersen fremhæver bl.a. kommissionens fokus på forskning, som kan gøre en stor forskel for den grønne energisektor.

Energikommissionen anbefaler, at midler til forskning inden for grøn energi skal hæves til mellem 800 millioner og 1 milliard kroner årligt.

»Det årlige bidrag til forskning inden for grøn energi sætter fingeren på et ømt punkt - både for denne regeringen og for tidligere regeringer«, mener hun.

»Der har slet og ret manglet en plan for forskningen«.

Lyt til programmet her eller abonner i iTunes. Og skriv endelig dine  kommentarer eller ideer til andre emner til Amalie Kestler ved at trykke her.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden