Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Philip Ytournel
Tegning: Philip Ytournel
Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lyt til Kongerækken og Politikens podcastserie om Antikkens Rom: Helte og sex – Roms digtere løb en stor risiko, når de skrev deres værker

Historiepodcasten Kongerækken er nu klar med en ny serie, som fortæller det antikke Roms historie – fra myterne om byens blodige begyndelse til imperiets dramatiske fald.

Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Digterne, som skrev omkring begyndelsen på vor tidsregning, markerer på mange måder et højdepunkt i romersk kultur.

Catul skrev vise digte om kærlighedens natur, men også frække sager, som ifølge nogen kan ses som senrepublikkens mangel på moral. Hans digterkollega Ovid er stadig berømt for sine fabler og myter, men et muligt forhold til kejserens datter fik sendt ham i eksil i ’en ussel ravnekrog’ ved Sortehavet.

Så var det straks en anden sag med Vergil, der på bestilling fra kejser Augustus skrev det store digt om Aeneas, der ifølge myten grundlagde Rom. Her blev der lagt vægt på dyder som pligtfølelse og disciplin.

Endnu en indflydelsesrig digter, Seneca, skrev en række tekster til den unge Nero, der fremhævede udholdenhed og selvbeherskelse, inden den uregerlige kejser tvang sin gamle lærer til selvmord.

Idé, optagelse, tilrettelæggelse og produktion: Anders Olling og Hans Erik Havsteen

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden