Foto: SØNDERGAARD LINE ØRNES/POLFOTO
Bogfolk

Bogfolk: På oplæsningsjagt efter årets vigtigste digtere

I år har Politikens litteraturredaktion valgt udelukkende at indstille digtere til Politikens Litteraturpris. Bogfolks reporter jagter digterne rundt i by og land for at få dem til at læse op, mens Jes Stein Pedersen og hans kritikere sætter digternes ord i perspektiv.

Bogfolk

I år har Politikens litteraturredaktion valgt udelukkende at indstille digtere til Politikens Litteraturpris.

Det markerer Bogfolk i denne uge ved at gå i dybden med årets vigtigste poeter og deres ærinder ude i samfundet.

Bogfolks reporter, Christine Runøe, er taget på jagt rundt i byen og landet for at finde de nominerede forfattere og få dem til at læse op. Hun fanger Ursula Andkjær Olsen i sin ladcykel midt på Knippelsbro og Klaus Høecks stemme over knitrende telefon. Thomas Boberg læser op i sin lejlighed i Nordvest og Birgitte Krogsbøll giver os bidder af hendes ’Funkelgnister på vej til tandlægen i Herlev Bymidte.

Og i den lune kælder i Politikens Boghal sidder Jes Stein Pedersen sammen med to af avisens poesianmeldere, Kizaja Routhe-Mogensen og Thomas Bredsdorff og sætter oplæsningerne i kontekst og diskuterer, hvad tidens poesi kan og gør.

Vært: Jes Stein Pedersen

Gæster: Kizaja Routhe-Mogensen og Thomas Bredsdorff

Jagede poeter/nominerede: Bjørn Rasmussen, Ursula Andkjær Olsen, Klaus Høeck, Thomas Boberg, Caspar Eric, Maria Gerhardt og Birgitte Krogsbøll.

Redaktion: Jes Stein Pedersen, Hanne Budtz-Jørgensen, Christine Runøe, Katrine Hornstrup Yde

Bogfolk kan høres her:

Hør også Bogfolk som podcast på bl.a. vores egen side, i iTunes og i Politikens app 'Politiken Podcast', der lige har fået en smuk version 2 og som kan hentes i app store.

Bruger du en Android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce