0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
SØNDERGAARD LINE ØRNES
Foto: SØNDERGAARD LINE ØRNES
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk: På oplæsningsjagt efter årets vigtigste digtere

I år har Politikens litteraturredaktion valgt udelukkende at indstille digtere til Politikens Litteraturpris. Bogfolks reporter jagter digterne rundt i by og land for at få dem til at læse op, mens Jes Stein Pedersen og hans kritikere sætter digternes ord i perspektiv.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I år har Politikens litteraturredaktion valgt udelukkende at indstille digtere til Politikens Litteraturpris.

Det markerer Bogfolk i denne uge ved at gå i dybden med årets vigtigste poeter og deres ærinder ude i samfundet.

Bogfolks reporter, Christine Runøe, er taget på jagt rundt i byen og landet for at finde de nominerede forfattere og få dem til at læse op. Hun fanger Ursula Andkjær Olsen i sin ladcykel midt på Knippelsbro og Klaus Høecks stemme over knitrende telefon. Thomas Boberg læser op i sin lejlighed i Nordvest og Birgitte Krogsbøll giver os bidder af hendes ’Funkelgnister på vej til tandlægen i Herlev Bymidte.

Og i den lune kælder i Politikens Boghal sidder Jes Stein Pedersen sammen med to af avisens poesianmeldere, Kizaja Routhe-Mogensen og Thomas Bredsdorff og sætter oplæsningerne i kontekst og diskuterer, hvad tidens poesi kan og gør.

Vært: Jes Stein Pedersen

Gæster: Kizaja Routhe-Mogensen og Thomas Bredsdorff

Jagede poeter/nominerede: Bjørn Rasmussen, Ursula Andkjær Olsen, Klaus Høeck, Thomas Boberg, Caspar Eric, Maria Gerhardt og Birgitte Krogsbøll.

Redaktion: Jes Stein Pedersen, Hanne Budtz-Jørgensen, Christine Runøe, Katrine Hornstrup Yde

Bogfolk kan høres her:

Hør også Bogfolk som podcast på bl.a. vores egen side, i iTunes og i Politikens app 'Politiken Podcast', der lige har fået en smuk version 2 og som kan hentes i app store.

Bruger du en Android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden