0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hør podcast: »Alle fædre dør. Undtagen Thomas Mann«

Denne uges Bogfolk handler om Thomas Mann. Lilian Munk Rösing er i studiet for at fortælle om den store tyske forfatter.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk

#99: Lillian Munk Rösing om Thomas Mann
#99: Lillian Munk Rösing om Thomas Mann

Henter…

Den store tyske forfatter Thomas Mann, blev født i Lübeck i 1875. Han debuterede allerede som 25 årig med ’Buddenbrooks’, som med et slag gjorde ham berømt. Blandt hans øvrige værker er ’Trolddomsbjerget’, ’Døden i Venedig’, ’Doktor Faustus’ og ’Josef og hans brødre’. I 1929 modtog han nobelprisen.

Lilian Munk Rösing er Thomas Mann-ekspert og har netop anmeldt Tilman Lahmes biografi ’Familien Mann’.

»Alle fædre dør. Undtagen denne« hedder det i biografien om Mann, og hans familie. I 1904 mødte Mann sin tilkommende Katia, som hele vejen igennem sørgede for at holde sammen på det hele – også selv om hendes mand var tiltrukket af mænd.

Mann fik seks børn med Katia, og alle børnene kæmpede med at være afkom af den udødelige forfatter. Biografien er skrevet ud fra de breve, som Mann, Katia og børnene sendte til hinanden gennem tiden. Lahme tegner et portræt af store følelser og komplicerede relationer i en yderst dysfunktionel familie.

Rösing mener, at Tilman i biografien forsøger at pille forfatteren ned fra hans piedestal og fremstille ham som en egocentrisk og arrogant mand. Ifølge Rösing har Tilman dog ’lidt for travlt’ med at begå et fadermord på en af Tysklands største forfattere.

Lyt med og bliv klogere på en stor forfatter og hans dysfunktionelle familie.


Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden