Bogfolk

Hør podcast: »Alle fædre dør. Undtagen Thomas Mann«

Denne uges Bogfolk handler om Thomas Mann. Lilian Munk Rösing er i studiet for at fortælle om den store tyske forfatter.

Bogfolk

Den store tyske forfatter Thomas Mann, blev født i Lübeck i 1875. Han debuterede allerede som 25 årig med 'Buddenbrooks', som med et slag gjorde ham berømt. Blandt hans øvrige værker er 'Trolddomsbjerget', 'Døden i Venedig', 'Doktor Faustus' og 'Josef og hans brødre'. I 1929 modtog han nobelprisen.

Lilian Munk Rösing er Thomas Mann-ekspert og har netop anmeldt Tilman Lahmes biografi 'Familien Mann'.

»Alle fædre dør. Undtagen denne« hedder det i biografien om Mann, og hans familie. I 1904 mødte Mann sin tilkommende Katia, som hele vejen igennem sørgede for at holde sammen på det hele – også selv om hendes mand var tiltrukket af mænd.

Mann fik seks børn med Katia, og alle børnene kæmpede med at være afkom af den udødelige forfatter. Biografien er skrevet ud fra de breve, som Mann, Katia og børnene sendte til hinanden gennem tiden. Lahme tegner et portræt af store følelser og komplicerede relationer i en yderst dysfunktionel familie.

Rösing mener, at Tilman i biografien forsøger at pille forfatteren ned fra hans piedestal og fremstille ham som en egocentrisk og arrogant mand. Ifølge Rösing har Tilman dog 'lidt for travlt' med at begå et fadermord på en af Tysklands største forfattere.

Lyt med og bliv klogere på en stor forfatter og hans dysfunktionelle familie.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce