0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Bogfolk #109: Tine Høeg: »Ligesom at det også er frygteligt at være forelsket, er det også lykkeligt og meget frygteligt at skrive en bog«

I denne uges udgave af Bogfolk har vi besøg af romanaktuelle Tine Høeg. 'Tour de Chambre' udkommer på onsdag 27. maj. I udsendelsen fortæller Høeg om, hvordan hun arbejder med sproget og opnår den enkelhed, stramhed og præcision i sproget, der er hendes varemærke.

Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk

Bogfolk #110: Tine Høeg: »Ligesom at det også er frygteligt at være forelsket, er det også lykkeligt og meget frygteligt at skrive en bog«
Bogfolk #110: Tine Høeg: »Ligesom at det også er frygteligt at være forelsket, er det også lykkeligt og meget frygteligt at skrive en bog«

Henter…

Tine Høeg brød igennem med sin debut, ’Nye rejsende’, i 2017, som blandt andet handler om en hed affære mellem to togpassager. For den fik hun Bogforums Debutantpris, og siden er digtromanen både blevet omsat til monolog på Det Kongelige Teater og til en romankoncert.

Nu er Tine Høeg aktuel med værket 'Tour de Chambre', der handler om venskab, kærlighed og begær. Både begæret efter dét menneske, man absbolut ikke bør begære, nemlig ens bedste venindes kæreste, men også begæret efter at skrive. Et begær så stort, at det kan minde om en forelskelse.

En forelskelse Tine Høeg selv kan føle, når hun skriver. Og dét er modsætningsfyldt. Ligesom det at være forelsket er det:

»Jeg kender intet, der minder mere om forelskelse end det. De ligger meget tæt på hinanden. Det er jo også pissehårdt. Ligesom det også er frygteligt at være forelsket, er det også lykkeligt og meget frygteligt at skrive en bog. Når man er i flowet, besætter det hele kroppen«.

Hør Tine Høeg fortælle om arbejdet med sin nye roman. Om at skrive om forelskelser og besættelser. Både i mennesker og skrift.

Annonce

Læs mere