0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk #109: Tine Høeg: »Ligesom at det også er frygteligt at være forelsket, er det også lykkeligt og meget frygteligt at skrive en bog«

I denne uges udgave af Bogfolk har vi besøg af romanaktuelle Tine Høeg. 'Tour de Chambre' udkommer på onsdag 27. maj. I udsendelsen fortæller Høeg om, hvordan hun arbejder med sproget og opnår den enkelhed, stramhed og præcision i sproget, der er hendes varemærke.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bogfolk

Bogfolk #110: Tine Høeg: »Ligesom at det også er frygteligt at være forelsket, er det også lykkeligt og meget frygteligt at skrive en bog«
Bogfolk #110: Tine Høeg: »Ligesom at det også er frygteligt at være forelsket, er det også lykkeligt og meget frygteligt at skrive en bog«

Henter…

Tine Høeg brød igennem med sin debut, ’Nye rejsende’, i 2017, som blandt andet handler om en hed affære mellem to togpassager. For den fik hun Bogforums Debutantpris, og siden er digtromanen både blevet omsat til monolog på Det Kongelige Teater og til en romankoncert.

Nu er Tine Høeg aktuel med værket 'Tour de Chambre', der handler om venskab, kærlighed og begær. Både begæret efter dét menneske, man absbolut ikke bør begære, nemlig ens bedste venindes kæreste, men også begæret efter at skrive. Et begær så stort, at det kan minde om en forelskelse.

En forelskelse Tine Høeg selv kan føle, når hun skriver. Og dét er modsætningsfyldt. Ligesom det at være forelsket er det:

»Jeg kender intet, der minder mere om forelskelse end det. De ligger meget tæt på hinanden. Det er jo også pissehårdt. Ligesom det også er frygteligt at være forelsket, er det også lykkeligt og meget frygteligt at skrive en bog. Når man er i flowet, besætter det hele kroppen«.

Hør Tine Høeg fortælle om arbejdet med sin nye roman. Om at skrive om forelskelser og besættelser. Både i mennesker og skrift.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden